Chcete mít v létě hladkou pokožku bez chloupků. Je nejvyšší čas na zahájení IPL epilace

01.02.2023

Chcete si v létě užívat krásně hladké pokožky, aniž byste se zdržovali neustálým holením? Pokud ano, je nejvyšší čas začít s IPL epilací.

Možná si říkáte, že léto je ještě daleko a času dost. Opak je však pravdou. Právě teď je totiž nejvyšší čas se zahájením ošetření pomocí IPL epilátoru, abyste si už toto léto mohli užívat vysněných výsledků. Ty se u každého mohou dostavit jinak. Záleží na barvě chloupků, jejich tvrdosti, hustotě, ošetřovaném místě i způsobu epilace. Někdo ucítí změny již po prvních ošetřeních, jiný si na ně počká o něco déle. Pokud se však budete řídit správnými postupy, do léta máte nad chloupky vyhráno.

Hlavní výhody IPL epilace:

  • Dlouhodobý účinek na několik měsíců
  • Bezbolestné ošetření
  • Omezení růstu chloupků
  • Nedochází k zarůstání chloupků jako během běžné epilace nebo po holení
  • Po ošetření je pokožka jemná a bez podráždění

Jak často je vhodné epilaci provádět?

.

Pokud s IPL epilací začínáte, první čtyři ošetření byste měli provádět v rozestupu 2 týdnů. Poté ošetřujte 1x za čtyři týdny, dokud nedosáhnete očekávaného výsledku.

.

Pro koho je IPL epilace vhodná?

.

IPL epilace představuje pohodlný a dlouhodobý způsob, jak se zbavit chloupků, ale bohužel není určena pro každého. Nejúčinnější je na světlé pokožce s tmavými chloupky. Obecně platí, že čím světlejší chloupky a tmavší typ pokožky, tím se účinnost IPL epilátoru snižuje. Fotoepilace nefunguje na šedých, rezavých a blond chloupkách. Stejně tak nelze používat na tmavé pokožce. 

Mohou IPL epilátor používat muži?

.

IPL epilátor Concept mohou používat ženy i muži starší 18 let. Jelikož však muži disponují většinou tvrdším a hustším ochlupením, nemusí být u nich dosaženo stejně efektivních výsledků jako u žen. IPL epilátor není vhodný k odstranění pánských vousů.

.

.

Jak správně používat IPL epilátor?

.

Před ošetřením IPL epilátorem musí být pokožka čistá, suchá a oholená. Vyvarujte se uvolnění více než jednoho světelného impulzu na stejnou část pokožky během jednoho ošetření. Měsíc před ošetřením a dva týdny po ošetření nevystavujte pokožku slunečnímu záření a dodržujte doporučené intervaly mezi jednotlivými procedurami. IPL epilátor nepoužívejte na potetované části těla, místa s permanentním make-upem, na pihy, mateřská a jiná tmavá znaménka. IPL epilace se nedoporučuje provádět na velmi citlivé pokožce, při kožních onemocnění, při vysokém výskytu červených žilek, křečových žil a těhotným a kojícím ženám.

Jak dlouho mi IPL epilátor vydrží?

.

Pokud se rozhodnete pořídit si IPL epilátor Concept, získáte s ním zásobu světelných impulzů na celý život. Modely IL3000 a IL3020 jsou vybaveny 300 tis. záblesky, model IL5000 nabízí 500 tis. záblesků a model IL5020 dokonce až 1,5 mil. záblesků. Poslední zmíněný epilátor je vybaven totiž třemi samostatnými lampami umístěnými v nástavcích, z nichž každá nabízí 500 tis. záblesků.
.

Kolik záblesků potřebuji na jedno ošetření?

..

Na epilaci celého těla spotřebujete zhruba 300-500 světelných impulzů. Epilujete-li se jednou za měsíc, za rok budete mít na epilátoru o 3600-6000 záblesků méně. 

Přečtěte si i další naše články věnované IPL epilátorům

.

Jak používat IPL epilátor krok po kroku

.

Nová černá IPL, která nejen odstraňují chloupky