Odšťavňovače

Odšťavňovače

Odšťavňovače a lisy na ovoce a zeleninu

Dopřát si čerstvou šťávu z právě sklizeného ovoce a zeleniny vám umožní odšťavňovače a lisy od Conceptu. Stačí ovoce nakrájet na větší kusy, vložit do odšťavňovače a můžete pít.

Jak vybrat odšťavňovač? Prvně se zamysli nad typem

Typ odšťavňovače do kuchyně vybírejte podle toho, jaké potraviny plánujete nejvíce odšťavňovat.

  • Šnekové odšťavňovače, které se také nazývají lisy na ovoce a zeleninu, vám z plodů vymačká doopravdy úplně všechno. K práci využívá tzv. otočného šneka a poměrně pomalé otáčky vám zapříčiní vysokou výtěžnost šťávy. Šťáva je hustá a napěněná. Tento typ odšťavňovačů se hodí na měkké ovoce, listovou zeleninu či bylinky.
  • Odstředivé odšťavňovače pracuje za základě rotujících nožů. Lisuje v rychlejších otáčkách a má tedy nižší výtěžnost šťávy. Poradí si velice dobře s tvrdými plody, zároveň ale není nejvhodnější pro měkké ovoce a listovou zeleninu.

Ovládání

Odšťavňovače je možné ovládat několika způsoby, záleží na tom, co po spotřebiči budete všechno chtít.

  • Digitální ovládání má odšťavňovač LO7070, na jehož displeji můžete jednoduše navolit program podle tvrdosti ovoce či zeleniny a poté spustit či zastavit odšťavňování jedním tlačítkem.
  • Ovládáním pomocí jednoho tlačítka je vybavena většina odšťavňovačů. Stačí stlačit tlačítko do pozice ON a odšťavňovač zahájí lisování. Dáte-li tlačítko do pozice R, spustíte zpětný chod, který je vhodný pro vyjmutí zaseknutých potravin.
  • Regulace rychlosti a volba programů pomocí otočného kolečka je stejně intuitivní jako předešlé typy ovládání. Kolečko má okolo nápisy s danými programy nebo čísla, kterými je odstupňovaná rychlost. Kolečko tedy otočíte do pozice zvolené rychlosti či programu.

Typy sítek

Odšťavňovače jsou vybaveny různými typy sítek. Některé zvládnou udělat dokonalá smoothie, jiné zmrzlinu a další vytvoří skvělou šťávu z měkkého i tvrdého ovoce.

  • Smoothie maker je ideální na smoothie bez jakýkoliv nečistot a nepříjemných dužin.
  • Cold dessert maker vám z mraženého ovoce udělá lahodnou domácí zmrzlinu.
  • Hrubý filtr je vhodný na lisování měkkých druhů ovoce a zeleniny.
  • Jemný filtr si poradí s tvrdými druhy, jako je jablko, mrkev nebo řepa.

Jak využít zbytky z odšťavňovače?

Nevíte, jak zpracovavat zbytky z odšťavněného ovoce a zeleniny? Nechejte se inspirovat recepty z našeho článkua využijte smysluplně zbytky, které určitě nemusíte vyhazovat, ale naopak si na nich moc pochutnáte.

Parametry, podle kterých vybírat:

  • Příkon odšťavňovače vám naznačí, kolik energie spotřebuje a jak vysoké otáčky bude mít. Čím nižší příkon, tím nižší spotřeba i rychlost otáček. Šnekové mají nižší příkon, odstředivé vyšší.
  • Antidrip je chytře vymyšlená záklapka, kterou zastavíte tok šťávy a můžete si v klidu vyměnit sklenici bez toho, aby jediná kapka přišla nazmar.
  • Plnicí otvor je u většiny odšťavňovačů dost velký, abyste ušetřili čas a nemuseli potraviny krájet. Velikost otvoru se pohybuje od 72 mm do 87 mm.
  • Tichost u těchto spotřebičů není častá, ale odšťavňovače Concept dokážou lisovat ovoce při tichosti 57 dB.

Bezpečnost

Odšťavňovače jsou vybaveny protiskluzovými nožičkami a systémem, který nedovoluje odšťavňovač spustit v případě, že součásti do sebe perfektně nezapadají.

Nejprodávanější odšťavňovač

Odšťavňovače LO7026/27/28 se v roce 2019 stali nejprodávanějšími odstředivými odšťavňovači na českém trhu. V roce 2017, 2018 a 2019 se odšťavňovač LO7065 stal produktem roku na Heurece.

Lisy na citrusy

Hledáte-li přímo lis na citrusy, nahlédněte do kategorie, která je zaměřená přesně na ně.

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

13 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Odšťavňovač šnekový WHITE LO7066

Se šnekovým odšťavňovačem 3 v 1 LO7066 připravíte čerstvou šťávu, smoothie i studený dezert. Velký plnicí otvor pojme i celé plody. Díky dvoufázovému procesu odšťavňování získáte maximum šťávy a minimum odpadu.

5 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový BLACK LO7067

Se šnekovým odšťavňovačem 3 v 1 LO7067 připravíte čerstvou šťávu, smoothie i studený dezert. Velký plnicí otvor pojme i celé plody. Díky dvoufázovému procesu odšťavňování získáte maximum šťávy a minimum odpadu.

5 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový SINFONIA LO7065

Se šnekovým odšťavňovačem 3 v 1 LO7065 připravíte čerstvou šťávu, smoothie i studený dezert. Velký plnicí otvor pojme i celé plody. Díky dvoufázovému procesu odšťavňování získáte maximum šťávy a minimum odpadu.

5 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový LO7080

Odšťavňovač šnekový Concept LO7080 nabízí XXL plnicí otvor a vysokou výtěžnost až 96 %. Rychle a jednoduše s ním připravíte čerstvou šťávu plnou vitamínů i výbornou domácí zmrzlinu.

3 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový LO7090

Odšťavňovač šnekový Concept LO7090 s nízkootáčkovým systémem odšťavňování dosahuje až 97% výtěžnosti. Disponuje velkým plnicím otvorem, 2 filtračími síty a protiodkapovým systémem Antidrip.

2 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový LO7091

Odšťavňovač šnekový Concept LO7091 s nízkootáčkovým systémem odšťavňování dosahuje až 97% výtěžnosti. Disponuje velkým plnicím otvorem, 2 filtračími síty a protiodkapovým systémem Antidrip.

2 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový LO7092

Lis na ovoce a zeleninu Concept LO7092 s nízkootáčkovým systémem odšťavňování dosahuje až 97% výtěžnosti. Disponuje velkým plnicím otvorem, 2 filtračími síty a protiodkapovým systémem Antidrip.

2 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový EASY CLEAN LO3000

Šnekový odšťavňovač Easy Clean 150 W LO3000 s nízkootáčkovým systémem odšťavňování nabízí vysokou výtěžnost, kompaktní velikost a tichý provoz. Oproti obdobným modelům vyniká patentovaným designem bez sítka, díky kterému se velice snadno a rychle čistí. Celková údržba vám zabere jen pár sekund.

2 999 Kč 

s DPH

Odšťavňovač šnekový LO7211

Nízkootáčkový šnekový odšťavňovač Concept LO7211 vyniká 97% výtěžností, kompaktním rozměrem a 3 speciálními mikrosíty se snadnou údržbou. Je vhodný na přípravu ovocných a zeleninových šťáv i osvěžujícího sorbetu.

2 799 Kč 

s DPH

Odšťavňovač odstředivý digitální SINFONIA LO7070

Digitální odšťavňovač Concept LO7070 Sinfonia v atraktivním nerezovém designu oslní nejen svým designem, ale také kvalitním zpracováním. Je zárukou vysoké výtěžnosti a jednoduché obsluhy. Díky XXL otvoru pojme i celé plody.

2 299 Kč 

s DPH

Odšťavňovač odstředivý LO7026

S odstředivým odšťavňovačem Concept LO7026 s příkonem 1000 W a velkým plnicím otvorem připravíte čerstvou šťávu během okamžiku. Je plně rozebiratelný, takže jeho údržba zabere minimum času.

1 799 Kč 

s DPH

Odšťavňovač odstředivý LO7027

S odstředivým odšťavňovačem Concept LO7027 s příkonem 1000 W a velkým plnicím otvorem připravíte čerstvou šťávu během okamžiku. Je plně rozebiratelný, takže jeho údržba zabere minimum času.

1 799 Kč 

s DPH

Odšťavňovač odstředivý LO7028

S odstředivým odšťavňovačem Concept LO7028 s příkonem 1000 W a velkým plnicím otvorem připravíte čerstvou šťávu během okamžiku. Je plně rozebiratelný, takže jeho údržba zabere minimum času.

1 799 Kč 

s DPH