Přivítejte jaro s novou elektrickou koloběžkou s luxusním dojezdem 70 km

03.03.2023

Elektrické koloběžky Concept Crossader se rozrostly o tři nové a vylepšené modely. Pojďme se podívat, co všechno dokáží a v čem jsou jiné.

V čem jsou nové modely jiné?

.

Konkrétně se jedná o elektrické koloběžky SC7000, SC4500 a SC4010, které jsou rozšířené o možnost propojení s mobilní aplikací Concept Home. Pokud si svou koloběžku spárujete s chytrým telefonem, získáte podrobné informace o vašich jízdách. Můžete si prohlédnout historii jízd, GPS s animací jízdy, zjistit průměrnou rychlost nebo reálnou spotřeba baterie. Pomocí mobilní aplikace můžete svou koloběžku také uzamknout a tím zabránit jejímu odcizení, pokud ji potřebujete nechat bez dohledu. Jestliže s ní bude někdo neoprávněně manipulovat, mobilní aplikace vás na to neprodleně upozorní.

.

Modely SC7000 a SC4500 disponují také výkonnějším motorem 500 W, delším dojezdem, robustnější konstrukcí a novým konstrukčním řešením pro umístění baterie. Ta se nachází pod širokou nášlapnou deskou ve stupátku. Díky tomu mají tyto koloběžky nízké těžiště a tím pádem lepší stabilitu během jízdy. Nejvyšší model SC7000 CROSSADER 7.0 nabízí luxusní dojezd až 70 km. Inovací prošel také brzdný systém, který je rozšířený o přední kotoučovou brzdu. Model SC4010 je upgrade modelu SC4000. Parametrově i designově zůstává zachován, je však rozšířen o již zmíněnou mobilní aplikaci.

.

Dojezdová vzdálenost jednotlivých modelů

Výhody elektrických koloběžek

.

Velkou předností elektrických koloběžek je jejich ekologický provoz. Během jízdy nezanechávají žádnou uhlíkovou stopu, takže jsou velice šetrné k životnímu prostředí. Současně se jedná o dopravní prostředek s minimálními náklady na provoz. Koloběžky jsou vybavené dobíjecí Li-Ion baterií a díky systému rekuperace se částečně dobíjejí i během jízdy, kdy sbírají energii z brždění a vrací ji zpátky do baterie. V praxi to znamená, že vydrží déle nabité a vám poskytnou delší dojezdovou vzdálenost. Velká 10palcová nafukovací kola si dobře poradí s dlážděnou silnicí i jízdou v terénu. Pokud vyrazíte na výlet do přírody, díky bezhlučnému motoru si můžete naplno užívat klidnou a tichou jízdu.

.

.

.

Elektrická koloběžka vs auto

.

Především pro cestování po městě je elektrická koloběžka ideálním dopravním prostředkem. Nabízí vám maximální volnost pohybu a nové možnosti. Oproti jízdě v autě vám ušetří spousty peněz za provoz a parkování i času stráveného v dopravní zácpě. S koloběžkou vás totiž žádná dopravní špička nezaskočí.

.