Kráječe na chleba

Kráječe na chleba

Kráječe na chleba

Usnadnit si práci v kuchyni, na tom není nic špatného. Pořiďte si do domácnosti kráječ na chleba, který vám udělá precizní plátky chleba, sýru, šunky nebo zeleniny. Díky kráječi budete moc oslnit na oslavách s dokonalou studenou kuchyní.

Proč si pořídit kráječ chleba?

Neumíte-li krájet chleba, tak toto je pro vás velice potřebný elektrospotřebič, který vás vysvobodí od moc úzkých až průhledných plátků nebo chlebů pro dřevorubce. Zároveň můžete kráječ využívat na houskový knedlík, šunku, sýr či zeleninu.

Jak si kráječ vybrat?

Vybírejte podle toho, jaké potraviny na tom chcete primárně krájet. Tam se poté dívejte na tloušťku řezu, která určí, jak tenké nebo tlusté plátky můžete nakrájet.

Příkon

Příkon je u kráječů zanedbatelný. Na krájení není potřeba tolik elektrické energie, a z toho důvodů jsou kráječi vybaveny příkonem od 140 W do 200 W. Na trhu existují kráječe manuální, které tím pádem mají nulový příkon.

Materiál

U kráječů je důležité, aby materiál byl zdravotně nezávadný. Kotouče a struhadla by měly být vyrobeny z nerezové oceli, které zajišťují dlouhou životnost a samozřejmě již zmíněnou zdravotní nezávadnost.

Tloušťka řezu

Některé kráječe disponují pouze jednou tloušťkou řezu, ale většina má již řez nastavitelný. Kráječe Concept umožňují nastavit tloušťku plátků od 0 do 23 mm. Pro šunku a sýr je ideální tloušťka 0,3 mm a na pečivo využije nejspíš tu maximální 23 mm. Po ukončení krájení je důležité vždy nastavit 0 mm, abyste chránili ostří nože a zároveň sami sebe.

Bezpečnost kráječe na chleba

Kráječ je vybaven dvojím spínačem, který zajišťuje maximální bezpečnost a zabraňuje nechtěnému zapnutí. Také má protiskluzové nožičky, které zajišťují, aby se přístroj během krájení nehýbal.

Ruční vs. Elektrický

  • Ruční kráječe na chleba jsou poháněny fyzickou sílou, která vzniká pomocí otáčení kličky, čímž pohání krájecí kotouč. Oceníte ho na chalupě, kde tak často kráječ nevyužijete nebo nemáte jednoduchý přístup k elektřině.
  • Elektrický kráječ na chleba je poháněn elektrickou energií. Jejich ovládání je jednodušší, bez námahy a nabízí různé možnosti krájení.

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

1 produkt
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Kráječ na chleba KP3531

Elektrický kráječ potravin Concept KP3531 je vybaven výkonným A/C motorem o příkonu 130 W a vysoce kvalitním nožem z nerezové oceli Solingen. Nabízí možnost nastavení šířky řezu do 23 mm

3 299 Kč 

s DPH