Kulmy

Kulmy

Kulmy

Kulmy jsou tu pro všechny typy vlasů, které trápí nepravidelné vlny nebo naopak neustálá nudná rovnost. Dodejte vlasům šmrnc a použijte kulmu pro vytvoření bohatých a rovnoměrných vln.

Jaký je rozdíl mezi kulmou, kulmofénem, fénem a žehličkou na vlasy?

Jestli se neorientujete ve všech možných přístrojích, které na vlasy existují. Pokusíme se vám je trochu přiblížit.

  • Kulma - má perfektní tvar pro tvorbu vlny či kudrlin
  • Fén - slouží pouze k vysušení vlasů
  • Kulmofén - zvládne vlasy natočit, dodat jim objem a vysušit
  • Horkovzdušný žehlící kartáč - je velice podobný kulmofénu, akorát vlasy žehlí a vysušuje
  • Žehlička - žehlí neboli rovná vlasy, někdy je speciálně uzpůsobena tak, aby dokázala vytvořit i vlny

Kulmy na vlasy v několika provedení

Automatická kulma na lokny zvládne sama namotat pramen a rovnoměrně natočit vlasy. S ní je kulmování rychlejší a preciznější

Klešťová kulma umožňuje přidržet pramen vlasů na kulmě pomocí klipu. Vzhled vlny je určen sílou pramene

Kónická kulma vytváří díky zúženému tvaru přirozené vlnky. Součástí není žádný klip, který by pramen držel, takže je kulmování náročnější, dopřeje vám ale přirozený vzhled

Trojkulmy a multistylery mají většinou vícero nástavců a vytváří úplně jiné vlny, než dokážou klasické kulmy. Kulmování je sice velice rychlé, do přístroje je ale potřeba investovat vyšší cenou

Kulma na lokny podle průměru

Podle průměru kulmy vytvoříte na své hlavě různé velikosti loken. Sáhnete-li pro kulmě s průměrem nižším než 19 mm, postará se o to, abyste měli jemné a úzké lokýnky ideální na ples. Naopak s průměrem vyšším než 19 mm si vytvoříte ležérní vlny, které jsou perfektní na každý den. Na trhu naleznete kulmy s průměrem až 38 mm, které vám vytvoří velice mohutné a velké vlny.

Povrch kulmy na vlasy

  • Keramický povrch rovnoměrně rozvede teplo po celé délce kulmy a chrání vlasy před spálením.
  • Titanový povrch se vyznačuje odolností proti vysoké teplotě a poškrábání. Výhoda titanu je dlouhá životnost a rychlé zahřátí.
  • Kulma s turmalínem je vhodná pro krepaté a hrubé vlasy, protože je hydratuje a chrání před vysušením.

Funkce pro jednodušší tvorbu účesu

Studený hrot poskytuje ochranu před spálením. Díky studené špičce se s kulmou lépe manipuluje.

Stojánek umožňuje odložení horké kulmy bez toho, aby se teplá část dotýkala jakéhokoliv povrchu.

Jak si navlnit vlasy bez kulmy a žehličky?

Otázka, jak si udělat kudrnaté vlasy bez přístrojů na vlasy, ženy provází od samotného dětství. Buď vám někdo kulmu nedovolil koupit nebo to byl zbytečný výdaj, protože nemáte peníze na rozhazování. Chcete-li občasně navlnit vlasy, můžete vyzkoušet naše tipy, jak na vlnité vlasy bez kulmy a žehličky. Pro častější vlnění vlasů, ale doporučujeme pořídit kulmu, protože vám udělá precizní vlny. Tyto tipy vám totiž nezaručí, že vaše vlny budou krásné, prostě vlasy mohou být jednoduše pouze navlněné, ale jak, to už je na vlasech.

  1. 1. Vlny pomocí pásku od županu - Stačí si pásek položit na hlavu tak, že střed pásku je ve středu vaší hlavy. Oba konce visí dolů podél vašeho obličeje. Kolem pásku obmotejte prameny vlasů, který přiděláte gumičkou. Jako poslední krok přidělejte konce pásku k vršku vaší hlavy třeba pomocí skřipce.
  2. 2. Vlny díky upleteným copům - Tento styl vlny pravděpodobně znáte odjakživa, záleží ale na tom, jaké vlny chcete mít. Malými copánky si vytvoříte krepaté vlasy, pomocí velkých copů naopak objemné vlny. Holandské nebo francouzské copy vám dopřejí vlny až od kořínků vlasu.
  3. 3. Natáčky od vaší babičky - Najdete-li doma nebo u prarodičů staré natáčky, můžete je k vlnám využít. Bohužel je u nich nevýhoda toho, že po natočení můžete vypadat trochu jako pudl.
  4. 4. Drdoly z ponožek - Na účes využijte staré ponožky, kterým odstřihnete prstovou část. Následně je stočte do tvaru donutu. Z vlasů si udělejte, buď jeden culík nebo vícero, podle vaší hustoty vlasů. Konce vlasů protáhněte ponožkou a namotávejte je pomocí rolování z vnějšího okraje. Vytvořený drdol by na hlavě měl sám od sebe držet.

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

1 produkt
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Kulma na vlasy klešťová TITAN CARE KK1180

Dopřejte si krásné vlny každý den. S klešťovou kulmou na vlasy Concept KK1180 z řady TITAN CARE to bude hračka. Rychle a rovnoměrně se nahřívá a díky kvalitnímu zpracování je šetrná k vašim vlasům.

399 Kč 

s DPH