5 věcí, o které přicházíte, když nemáte kuchyňský robot

21.02.2023

Častokrát, když se nad něčím rozmýšlíme, vytváříme si v hlavě seznam plusů a mínusů. Neustále si pokládáme otázky, zda to vůbec potřebujeme, a na co všechno bychom danou věc využili. Zajisté to máte i u kuchyňského robota, přece jenom je to větší investice. Možná se ale tentokrát podívejte spíše na to, o co vlastně přicházíte, když kuchyňský robot není součástí vaší kuchyně.

1. Zdravé tělo bez bolestí

x

Zadělat těsto na chleba, buchty nebo pizzu dá zabrat. V receptech se častokrát píše: „Těsto zpracovávejte 15 minut.“ Čtvrt hodiny? To je šílená doba, po které máte vystřídané obě ruce, už nevíte, jak si ke kuchyňské lince stoupnout, a nakonec si to vezmete na gauč, protože už si jednoduše potřebujete odpočinout. I přes to, že nikdo nebere pečení jako sport, jste po něm možná dost podobně unavení. S kuchyňským robotem ale dojde k obrovské změně, protože budete schopni i po zadělání těsta pokračovat v dalších činnostech. Teď jednoduše vhodíte suroviny do mísy, nasadíte hnětací hák a spustíte robot na vhodnou rychlost. Dřív jak za 15 minut je hotovo a vy jste si mohli zatím vypít kávu. Už žádné bolavé ruce a záda... přesně o to přicházíte. 

d

2. O to, dělat více věcí najednou

f

Jednou rukou se snažíte šlehat šlehačem, druhou odvažujete další suroviny, které chcete přidat do těsta. Stačí chvilka nepozornosti a už se vám převažuje miska se šlehačem, a do toho si sypete mouku mimo mísu. Najednou máte spoušť po kuchyni jen kvůli tomu, že jste se snažila dělat dvě věci najednou. Díky kuchyňskému robotu si dáte šlehat potřebné suroviny do mísy a mezi tím si můžete odvážit a připravit další suroviny nebo umýt potřebné nádobí. Najednou máte obě ruce volné a připravené k organizované práci s minimálním nepořádkem. Můžete dělat bezpečně a pohodlně víc věcí najednou... o to přicházíte.

f

3. O volné kuchyňské skříňky

f

Ruční šlehač, tyčový mixér, mixér na smoothie, food processor, mlýnek na maso a struhadlo, to už doma nepotřebujete. Přetékající skříňky s nástupem kuchyňského robota můžete protřídit a slavnostně tam uložit jen jeho s daným příslušenstvím. Vyhnete se hromadění krabic, zaplétání kabelů od různých spotřebičů, a hlavně neustálého uklízení do skříněk. Kuchyňský robot si buď můžete schovat, nebo si ho nechat na kuchyňské lince, kde se díky designovému provedení bude náramně vyjímat. Bez kuchyňského robota přicházíte o volné skříňky s minimem dalších kuchyňských spotřebičů.

4. O umyté nádobí

d

Možná vám tento bod přijde lehce směšný, vždyť kuchyňský robot není myčka nádobí… Ano, to není, ale dokáže vám vytvořit spoustu prostoru na to, abyste nádobí průběžně umývali a na konci pečení neskončili s přetékajícím dřezem plným nádobí. Umožní vám si ihned umýt vařečku a nepoužít jich nespočet, protože tu předešlou nezvládáte opláchnout. Rychlý úklid po dopečení, protože vše je průběžně umyto... o to přicházíte.

d

5. O úsporu času

c

Jak už jste mohli zjistit z předešlých odstavců, kuchyňský robot vám dopřeje dostatek času na další činnosti, které potřebujete dohromady s prací v kuchyni skloubit. Nejvíce to ulehčí maminkám s malými dětmi, které k nim neustále potřebují odbíhat. Stačí si totiž vymezit dvě minuty času, vše naházet do mísy a potom zase mohou běžet zpět za dětmi. Využijí ho také babičky, které nevydrží dlouho stát u kuchyňské linky, protože jim robot umožní si sednout a počkat, až bude těsto hotové. Díky vysokému výkonu dokáže kuchyňský robot zpracovat těsta daleko rychleji než vy rukou, takže budete mít upečeno i o několik minut rychleji. Což se hodí, když má přijít nějaká návštěva a vy potřebuje, co nejrychleji něco vytvořit. Bez kuchyňského robotu jednoduše přicházíte o obrovskou úsporu času.