Sklokeramické varné desky

Sklokeramické varné desky

Sklokeramické varné desky

Sklokeramická varná deska je prověřeným pomocníkem do kuchyně. Nepotřebuje žádné speciální nádobí a cenově je velice dostupná. Jaký je rozdíl mezi indukcí a sklokeramikou? A na co se zaměřit při výběru sklokeramické desky? O tom si přečtěte níže.

Jak funguje sklokeramická deska?

Sklokeramická deska využívá topné spirály, které nahřívají zóny. Po nahřátí spirály zčervenají, čímž značí, že jsou nahřáté. Z těch se poté přenáší teplo na dno nádoby. Na sklokeramickou varnou desku není potřeba speciální nádobí.

Jaký je rozdíl mezi plynovou, sklokeramickou a indukční deskou aneb jak vybrat varnou desku?

Indukční desky mají výhody v úspoře energie, v rychlém a jednoduchém vaření, bezpečném provozu, snadné údržbě a v okamžité reakci. Nevýhodou může být pořízení speciálního nádobí a vyšší pořizovací cena.

Sklokeramická deska se může zdát od indukce k nerozeznání, ale zdání klame. Sklokeramika je energeticky náročnější, trvá, než dosáhne bodu varu a horké varné zóny nevychladnou hned. Výhodou je, že na ni můžete dát jakékoliv nádobí, není hlučná a cenově dostupnější.

Plynová deska patří mezi levnější desky. Je taky úsporná, rychle se na ní dá regulovat teplota a není potřeba speciální nádobí. Nevýhodou je větší bezpečnostní riziko kvůli volnému ohni a členitější povrch desky, tím pádem je údržba o něco složitější.

Počet plotýnek na sklokeramické desce

  • Čtyři plotýnky jsou klasikou, kterou má doma snad úplně každý, nechybí tedy ani v sortimentu od Conceptu.
  • Dvě plotýnky jsou ideální do garsonek s malou kuchyní nebo na chatu, kde si zas tolik nevyvařujete a nepotřebujete hned několik plotýnek.
  • S duální flexi zónou je čtyřplotýnková deska. Ta má jednu plotýnku uzpůsobenou tak, aby se přizpůsobila velikosti použitého nádobí a tím pádem se bude zahřívat pouze v místě, kde je to skutečně potřeba.

Nejdůležitější dva parametry

Výkon varné desky odpovídá součtu hodnot jednotlivých ploten a hodnota udává průměrnou dobu, za kterou se pokrm uvaří. Čím vyšší výkon bude, tím rychleji jídlo uvaříte.

Rozměry jsou důležitým parametrem z důvodu vestavby. Pro sklokeramickou desku musíte mít připravený přesný otvor ve vaši kuchyni, aby tam perfektně zapadla.

Ovládání desky

Používání desky je velice jednoduché. Pomocí dotyku ovládáte celou desku. Posuvný slider nebo ikonky plus a mínus umožňují zvyšovat a snižovat stupeň výkonu. Deska je vytvářena tak, aby reagovala i na jemný dotek prstu, takže se nemusíte obávat toho, že na desku budete muset tlačit.

Doplňkové funkce

  • Dětský zámek uzamkne desku, aby ji vaše dítě nemohlo jen tak zapnout.
  • Funkci minutky můžete nastavit při vaření jídla. Nastavíte si po kolika minutách chcete, aby se vaření ukončilo.
  • Funkce automatického vypnutí je bezpečnostní prvek, který vypne po určité době desku, když vy zapomenete, abyste doma neměli spoušť.

Jak sklokeramickou desku pravidelně udržovat?

  • Opatrná manipulace s nádobím
  • Ihned utřít nečistoty na desce
  • Umývat desku po každém vaření
  • Využívejte speciální prostředky, aby deska byla stále lesklá a na pohled pěkná

Sporáky se sklokeramickou deskou

Součástí sortimentu značky Concept jsou i sporáky se sklokeramickou deskou. Ty jsou skvělou alternativou pro ty, kteří nemají možnost vestavby.

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

6 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Sklokeramická deska SDV3760

Sklokeramická deska Concept SDV3760 disponuje čtyřmi varnými zónami, z nichž dvě jsou duální, a moderním dotykovým ovládáním slider. O bezpečnost se stará ukazatel zbytkového tepla a dětská pojistka.

6 499 Kč 

s DPH

Sklokeramická deska SDV3360n

Sklokeramická deska Concept SDV3360n je zpracována z kvalitního tvrzeného skla. Nabízí 4 varné zóny Hi-Light, dotykové ovládání a bezpečný provoz.

5 999 Kč 

s DPH

Sklokeramická deska SDV2330

Sklokeramická deska Concept SDV2330 v šířce 30 cm je zpracována z kvalitního tvrzeného skla. Nabízí 2 varné zóny Hi-Light, dotykové ovládání a bezpečnostní funkce.

3 799 Kč 

s DPH

Sklokeramická deska SDV1260

Sklokeramická deska Concept SDV1260 v designu černého skla nabízí 4 varné zóny a intuitivní dotykové ovládání. Velkou předností je snadná údržba a možnost využití jakéhokoliv nádobí.

3 499 Kč 

s DPH

Exkluzivně u partnera

Sklokeramická deska SDV1230

Sklokeramická deska Concept SDV1230 v designu černého skla nabízí 2 varné zóny a intuitivní dotykové ovládání. Velkou předností je snadná údržba a možnost využití jakéhokoliv nádobí.

2 499 Kč 

s DPH

Exkluzivně u partnera

Sklokeramická deska SDV2230m

Sklokeramická deska Concept SDV2230m v designu černého skla nabízí 2 varné zóny a intuitivní dotykové ovládání. Velkou předností je snadná údržba a možnost využití jakéhokoliv nádobí.

2 499 Kč 

s DPH