Indukční varné desky

Indukční varné desky

Indukční varné desky

Indukční varná deska vám zaručí rychle vaření s nízkou spotřebou energie, a především se snadnou následnou údržbou. Varná deska zapadne do jakéhokoliv interiéru a designově se sladí s vaší kuchyní. Jaké jsou další výhody indukce, a co v sobě všechno skrývá, naleznete níže.

Jak funguje indukce?

Indukční deska pracuje na základě elektromagnetické indukce, která zahřívá pouze dno magneticky vodivé nádoby. Nevzniká díky tomu žádná tepelná ztráta dochází k úspoře elektřiny. Vaření je na indukci rychlejší a umožňuje okamžitou reakci.

Jaký je rozdíl mezi plynovou, sklokeramickou a indukční deskou aneb jak vybrat varnou desku?

Jak už bylo zmíněno výše, výhody indukční desky se schovávají v úspoře energie, v rychlém a jednoduchém vaření, bezpečném provozu, snadné údržbě a v okamžité reakci. Nevýhodou může být pořízení speciálního nádobí a vyšší pořizovací cena.

Sklokeramická deska se může zdát od indukce k nerozeznání, ale zdání klame. Sklokeramika je energeticky náročnější, trvá, než dosáhne bodu varu a horké varné zóny nevychladnou hned. Výhodou je, že na ni můžete dát jakékoliv nádobí, není hlučná a cenově dostupnější.

Plynová deska patří mezi levnější desky. Je taky úsporná, rychle se na ní dá regulovat teplota a není potřeba speciální nádobí. Nevýhodou je větší bezpečnostní riziko kvůli volnému ohni a členitější povrch desky, tím pádem je údržba o něco složitější.

Speciální nádobí na indukční desku

Jak poznáte, že daný hrnec, pánev nebo konvice jsou na indukci? Nádobí na indukci má magnetické dno, takže když k němu přiložíte magnet, víte, že ho můžete dát na indukci. Nebo se jednoduše porozhlédněte, zda nádobí má označení Induction či symbol cívky na spodní straně.

Počet varných zón

Většina indukčních desek je vybavena 4 varnými zónami. Modely IDV5260 a IDV5660bc mají speciální flexi zónu, která umožňuje vložit hrnec kamkoliv chcete. Vejde se vám tedy do zóny i více nádobí a vaření pro vás bude ještě rychlejší a jednodušší.

Dvouplotýnkové varné desky do malých kuchyní

Máte-li chatu nebo garsonku, kde si také chcete pořídit indukci, sáhněte po dvouplotýnkové, která vám dopřeje stejný komfort jako čtyřplotýnkové.

Do roviny s pracovní deskou

Indukční desku můžete jednoduše zabudovat do roviny s pracovní linkou. Velkou výhodou je, že deska nevytváří žádné záhyby a hrany, kde se zachytává nepořádek. Předností je také menší náchylnost k poškození, protože není žádná hrana, která by se teoreticky mohla urazit.

Barvy indukčních desek

Černá a bílá, to jsou barvy, které se hodí do každé kuchyně. Nemusíte tedy dlouho přemýšlet nad barvou vaší indukční desky, protože je výběr poměrně jednoduchý.

Další funkce, které usnadní práci

  • POWERBOOSTER je funkce, která zajistí velice rychlý ohřev vody
  • Slider je jednoduché a intuitivní ovládání výkonu, který se mění pouhým posunutí prstem na dané přímce
  • Melting je přenastavená funkce, která je vhodná na pomalé rozpuštění másla nebo čokolády
  • Simmering je vhodné pro vaření táhnutím, kdy deska udržuje teplotu těsně před bodem varu
  • Boiling je přednastavená funkce rychloohřevu

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

18 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Indukční deska Cook&Flow 83 cm IDV6083bc

Indukční deska s odsavačem Cook&Flow 83 cm Concept IDV6083bc z designové linie Black nabízí moderní způsob vaření. Disponuje 4 varnými zónami s možností propojení do 2 velkých flexi zón, extra výkonem odtahu par 750 m3/h a chytrou funkcí Hob2Hood s automamtickým sepnutím a přizpůsobením výkonu odsavače se začátkem vaření.

25 999 Kč 

s DPH

Indukční deska flexi IDV5660bc BLACK

Indukční deska Concept IDV5660bc v designu černého skla nabízí rychlé a úsporné vaření, 2 prostorné flexi zóny, intuitivní dotykové ovládání se sliderem a možnost zabudování do roviny s pracovní deskou.

15 299 Kč 

s DPH

Indukční deska flexi IDV5660wh WHITE

Indukční deska Concept IDV5660wh v designu bílého skla nabízí rychlé a úsporné vaření, 2 prostorné flexi zóny, intuitivní dotykové ovládání se sliderem a možnost zabudování do roviny s pracovní deskou.

13 999 Kč 

s DPH

Indukční deska s flexi zónou IDV5260

Indukční deska s flexi zónou Concept IDV5260 nabízí rychlé a úsporné vaření. Je vybavena flexi zónou, dotykovým ovládáním se sliderem, funkcí powerbooster, automatickým vypnutím, minutkou a dětskou pojistkou.

11 999 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV4260wh WHITE

Indukční deska Concept IDV4260wh s novou technologií plynulého vaření vyniká moderním designem s minimalistickým potiskem. Nabízí 4 varné zóny, moderní dotykové ovládání, funkci powerbooster, časovač a dětskou pojistku.

9 999 Kč 

s DPH

Indukční deska s rámečkem IDV4560bf

Indukční deska Concept IDV4560bf s novou technologií plynulého vaření vyniká moderním designem s minimalistickým potiskem. Je opatřena dotykovým displejem se sliderem a kovovým rámečkem, který ji přidává na odolnosti.

8 999 Kč 

s DPH

Indukční deska s rámečkem IDV4260sf

Indukční deska Concept IDV4260sf s novou technologií plynulého vaření vyniká moderním designem s minimalistickým potiskem. Je opatřena dotykovým displejem a stříbrným rámečkem, který ji přidává na odolnosti.

7 999 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV4460

Indukční deska Concept IDV4460 s novou technologií plynulého vaření vyniká moderním designem s minimalistickým potiskem. Je opatřena dotykovým displejem se sliderem a zkosenými hranami bez rámu, které jsou velmi praktické na údržbu.

7 999 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV4260

Indukční deska Concept IDV4260 s novou technologií plynulého vaření vyniká moderním designem s minimalistickým potiskem. Nabízí 4 varné zóny, moderní dotykové ovládání, funkci powerbooster, časovač a dětskou pojistku.

6 999 Kč 

s DPH

Indukční deska s flexi zónou IDV5160

Indukční deska Concept IDV5160 vyniká moderním designem černého skla s minimalistickým potiskem. Je opatřena flexi zónou, plynulou regulací výkonu, dotykovým displejem se sliderem, funkcí powerbooster, časovačem a dětskou pojistkou.

6 999 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV2660n

Indukční deska Concept IDV2660n představuje rychlé, přesné a úsporné vaření. Je vybavena moderním dotykovým ovládáním, funkcí automatického vypnutí, ukazatelem zbytkového tepla a dětskou pojistkou. Vyniká snadnou a rychlou údržbou.

6 599 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV2260

Indukční deska Concept IDV2260 představuje rychlé, přesné a úsporné vaření. Je vybavena moderním dotykovým ovládáním, funkcí automatického vypnutí, ukazatelem zbytkového tepla a dětskou pojistkou. Vyniká snadnou a rychlou údržbou.

5 499 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV4430

Indukční deska Concept IDV4430 s novou technologií plynulého vaření vyniká moderním designem s minimalistickým potiskem. Je opatřena dotykovým displejem se dvěma slidery, funkcí powerbooster, časovačem a dětskou pojistkou.

4 999 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV4360

Indukční deska Concept IDV4360 vyniká moderním designem černého skla s minimalistickým potiskem. Je opatřena plynulou regulací výkonu, dotykovým displejem se sliderem, funkcí powerbooster, časovačem a dětskou pojistkou.

4 999 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV1460

Indukční deska Concept IDV1460 nabízí rychlý, úsporný a bezpečný provoz. Je zpracována v designu černého skla a nabízí 4 varné zóny, funkci powerbooster a intuitivní dotykové ovládání.

4 599 Kč 

s DPH

- 15% s kódem NAROZENINY15

Exkluzivně u partnera

Indukční deska 60 cm IDV2460m

Indukční deska Concept IDV2460m nabízí rychlý, úsporný a bezpečný provoz. Je zpracována v designu černého skla a nabízí 4 varné zóny, funkci powerbooster a intuitivní dotykové ovládání.

4 499 Kč 

s DPH

Indukční deska IDV1360

Indukční deska Concept IDV1360 nabízí rychlý, úsporný a bezpečný provoz. Je zpracována v designu černého skla a nabízí 4 varné zóny, funkci powerbooster a intuitivní dotykové ovládání.

4 299 Kč 

s DPH

- 15% s kódem NAROZENINY15

Exkluzivně u partnera

Indukční deska IDV1430

Indukční deska Concept IDV1430 nabízí rychlý, úsporný a bezpečný provoz. Je zpracována v designu černého skla a nabízí 2 varné zóny, funkci powerbooster a intuitivní dotykové ovládání.

2 999 Kč 

s DPH