Úroda ze zahrádky čeká, zpracujte ji rychle a snadno.

14.07.2016

Léto už je v plném proudu a na zahradě se začínají objevovat první pěstitelské úspěchy v podobě ovoce a zeleniny. Předejděte tomu, že se vám bude obojí kupit v lednici či ve spíži a zpracujte je ještě začerstva – chutně a především zdravě.

Léto už je v plném proudu a na zahradě se začínají objevovat první pěstitelské úspěchy v podobě ovoce a zeleniny. Předejděte tomu, že se vám bude obojí kupit v lednici či ve spíži a zpracujte je ještě začerstva – chutně a především zdravě. Nabízíme pár praktických tipů jak úrodu, kterou nestihnete zkonzumovat hned, uskladnit na pozdější časy.

SUŠENÍ – moderní a stylová metoda
Je jednou z nejšetrnějších variant zpracování úrody. Ovoce, zelenina, houby i bylinky si díky ní zachovají vysoký obsah vitamínů a minerálů. Sušíte-li úrodu často a třeba i ve větším objemu, sušička pro vás bude jasnou volbou. Navíc většina dnešních moderních sušiček umí usušit také těstoviny a květiny a lze je použít rovněž k výrobě chutných pamlsků pro domácí mazlíčky – sušeného masa.

Pro málo místa v kuchyni – Concept SO1060 IN TIME
Prostor v kuchyni není nafukovací, a tak se úspora místa hodí vždy. Zvažujete-li koupi sušičky, ale už nevíte, kam byste ji dali, pak obdélníková varianta bude ta pravá. Díky svému hranatému tvaru je velmi skladná a obdélníková plata se také perfektně vejdou do každé myčky nádobí. Samozřejmostí je digitální časovač, ventilátor pro rovnoměrné sušení a nastavení teploty v rozmezí 35–70 °C.

ZAVAŘOVÁNÍ – to nejsou jen kompoty
Moderní „zavařováky“ už dávno neumí „jen“ kompoty. Zavařovací hrnec si totiž krom ovocných zavařenin hravě poradí i s oblíbenou marmeládou, džemem, masovým pokrmem, a dokonce paštikou. Skvěle poslouží také k udržování teploty horkých nápojů či k výrobě ovocných šťáv a moštů. Pomocníkem bude i při rozpouštění příliš ztuhlého medu, který šetrně nahřeje.

Všechno zvládne – zavařovací hrnec Concept ZH0030
Tento elektrický zavařovací hrnec se po vyzkoušení stane pokladem vaší domácnosti. Nejenže umí vše výše zmíněné, ale můžete v něm sterilovat třeba i zdravý domácí mošt. Díky časovači navíc budete mít vždy vše pod kontrolou. Nerezový hrnec má objem 27 litrů, lze v něm najednou zpracovat až 11 kusů 720 ml sklenic nebo 34 kusů sklenic o objemu 370 ml a má praktický vypouštěcí kohoutek. Jeho teplotu lze regulovat od 50 do 100 °C a dobu zavařování je možné nastavit od 20 do 100 minut.